Fra drøm til virkelighet!

Fortroppen er på plass!

Rullestolen ankommer 3 døgn for sent!

Hviledag med kos og ettertanke

Nye utfordringer før avreise!

Fødselsdagen har begynt.

Sun Studio

Henning på plass i Memphis UTEN rullestol

        Trikketur

Hjemreise

Ny dag, nye forviklinger.

        Elvis-party

 

Beale Street er erobret!

        Middag på Hard Rock Cafe

 

GRACELAND

        Møte med Dr. Herman Green

 

Making the most of your life.  (Memphis Commercial Appeal)

Memphis, TN

Fortroppen er på plass!

 


12. november -07: 

Det er en lang reise.

kl. 07:30 pm (d.v.s kl. 02.30 norsk tid) kom mor Vigdis og far Egil fram til  Peabody Hotel i Memphis, 23 timer etter avreise fra Melhus.

Reisa, Trondheim - Amsterdam - Memphis, gikk rimelig smertefritt, men møtet med "Homeland Security" føltes som en kontrast til "Welcome to America", som det sto med store bokstaver i ankomstkontrollen i Memphis. Skjema, bagasjehåndering, intervju, fingeravtrykk, fotografering og køer, laange køer, er uvant når en ikke har vært i USA før. Feil utfylte skjema og manglende bagasje satte en ekstra spiss på det hele, men er sikkert lærerikt å få vite om for de som kommer etter.

Førsteinntrykket av Peabody Hotel var som forventet; Stort, ærverdig og trivelig. Memphis Downtown var ikke helt i samme standard. Slitent og godt brukt, men med liv og sjel og med Elvis og blues i høyeste grad tydelig tilstedeværende.
Myten om at Amerika har en "7-eleven" på hvert gatehjørne stemmer ikke her! Bare hotell, restauranter, parkeringshus og ingenting annet.. Og så blues, masse blues! Stemningen på Beale Street var stor allerede tidlig en mandags kveld.

En positiv overraskelse var at de aller fleste utesteder og til og med trikken var tilpasset for Hennings rullestol.

 

 

Nye utfordringer før avreise!

 

13. november:

Mindre enn to døgn før avreise meddeler SAS at Hennings rullestol er for stor til å bli med innenlandsflyet til Gardermoen! For to uker siden var størrelsen OK, noe SAS har bekreftet skriftlig til reisebyrået. Det er begått en feil!

Det er litt av en kalddusj for mor og far å få vite dette ved ankomsten til Memphis!

Etter en hektisk dag med mange heftige telefonsamtaler mellom Hennings bolig, reisebyrå, Memphis, SAS´ hovedkontor og Værnes og Gardermoen, kommer man fram til en løsning: SAS tar ansvar og sender stolen i forveien i delvis demontert tilstand.

Det er fortsatt et uavklart mysterium om stolen har vokst eller lasteluka på flyet har krympet. Etter all sannsynlighet var samme stol med samme flytype fra Gardermoen til Værnes i 2005!

 

 

Henning på plass i Memphis UTEN rullestol

 

Endelig framme på flyplassen i Memphis!

14. november:

Reisa gikk flott! Alle fly i rute og rimelig god hjelp av og på flyene gjorde det hele til en fin opplevelse for Henning. Han fant roen og i luksus-setet på business-klassen fra Amsterdam til Memphis og satt så bra at han sov mesteparten av de 9 timene turen tok!

Vel fremme i Memphis begynte moroa. Rullestolen er rett og slett ikke med på flyet!
Himmel og jord ble satt i bevegelse for å finne ut hvor i verden den er, men uten resultat. Turen til hotellet må skje i lånt, manuell rullestol.

Dette resulterer også i at der tar Hennings dag slutt. Ikke mulig for han å sitte i en lånt stol og riste rundt i Memphis gater. Egentlig ingen katastrofe, for Henning er tross alt dyktig sliten etter turen, og det er etter hvert sent på natta ifølge norsk tid.

Beale Street venter sikkert på Henning et ekstra døgn!

 

 

Ny dag, nye forviklinger.

 

Henning i ny, lånt stol.

15. november:

Iherdig søk etter rullestolen er satt i gang. Det letes fra transportsystemets begge ender, både fra Gardermoen og fra Memphis. Det går jo bare ikke an at en slik rullestol, som Henning er helt avhengig av, bare blir borte! I løpet av formiddagen er meldinger og beskjeder rimelig motstridende. Til slutt er det klart; Stolen har stoppet opp på Gardermoen! Den ble sendt derifra over et døgn etter at Henning dro! Dette til tross for at en har mottatt gjentatte bekreftelser på at stolen ville være på plass på flyet sammen med Henning...

Det er dagen før den store Graceland-dagen, og ingen kan si noe som helst om når stolen med sikkerhet vil være i Memphis.

Henning må ha en stol hvor han sitter rimelig godt, og jobben med å finne denne er neste punkt på dagens program. Heldigvis er ypperlig hjelp til stede, i form av Dagbladets fotograf, som har bodd i USA de siste 7 årene. Det er utrolig hva språkkunnskaper og riktig innstilling har å si når en skal ta seg fram og løse slike problemer. Det blir gjort avtale med et medisinsk firma om leie av stol inntil videre.
Henning blir bokstavelig talt kastet inn i en taxi og kjørt avsted for å prøve stol. En herlig kjøretur gjennom uendelig Memphis-trafikk med en cool sjåfør som spiller heftig blues-musikk. Prøving og tilpassing av stol går fort. Det er bare en stol å prøve, og den passer utmerket! Henning se ut til å finne seg fort til rette i en god sittestilling.

Avtale om transport til Graceland og diverse detaljer rundt turen blir gjort, og alt ser ut til å være klart for den store dagen!

 

 

Beale Street er erobret!

 


15. november...dagen er slutt, men kvelden er ung:

Surt og kaldt, men det varmer!
Endelig er et av delmålene nådd. Beale Street, bluesens arnested, er erobret.

Som bildene viser, er Henning et eneste stort smil! Tross alle odds og uforutsette hendelser, er hele gjengen på plass og nyter den litt uvirkelige følelsen av være her. Bluesen tyter ut av hvert nøkkelhull og hver dørsprekk nedover gata. Stemningen er intens, nesten til å ta og føle på!

Middag på Hard Rock cafe! Vanskelig å tenke seg en bedre slutt på kvelden. Henning får masse oppmerksomhet og gaver og ønsker seg helt sikkert tilbake hit. En plass skal jo fødselsdagen på søndag feires...

 

  

 

 

GRACELAND

 

 

Den store, humpete bussen med rullestolheis som vår sjåfør Loyd har leid inn, passerer Heartbreak Hotel som ligger ute på et jorde rett før ankomsten til Graceland. Alle er enige om at det er bra at valget til slutt falt på Peabody Hotel i Downtown, og ikke her i ødemarken slik det først var planer om.

Organiseringa på Graceland er kjempeflott, og hensyn til rullestol godt ivaretatt.
Et fantastisk museum hvor Elvis i høyeste grad er tilstede. Det er så varmt i været at det er godt å være ute, og mye tid blir brukt i haven hvor Elvis og hans familie ligger gravlagt. Henning er tydelig rørt i dette møtet med sitt store idol og bruker mye tid her.

Hilsen fra Henning, lagt på Elvis sin grav:


Klikk på bildet for å se det stort.
 

Alle i reisefølget blir preget av Hennings reaksjoner og mye tyder på at mange får en mye sterkere opplevelse av Graceland enn de hadde forventet.

16. november:

Bilder sier mer enn ord...   KLIKK på bildet for å se det større.

        

 

 

Rullestolen ankommer 3 døgn for sent!

 

17. november:

Dagen blir brukt til shopping. Turen går til en gigantisk mal et kvarters kjøring fra hotellet. Det er typisk her. Avstand måles i hvor lang tid kjøreturen tar, og alt nåes kun med bil.

Det har de siste dagene blitt produsert mange teorier om hva som har skjedd med rullestolen. Informasjonen om at stolen hadde stoppet opp i Oslo var feil. Den ble sendt til Gardermoen dagen FØR Henning reiste, overnattet der og var med på flyet Henning reiste med til Amsterdam. Der var det imidlertid bråstopp.  Mangelfulle rutiner? Ufullstendig merking? Hendelig uhell? Ingen kan gi svar. 
Ved ankomst Memphis er stolen merket med en tag: "Rullestol funnet feilplassert i fraktområdet." Der har den stått i over to døgn uten at noen har reagert på den solide strømmen av etterlysninger som er sendt ut.. 

Henning setter seg godt tilrette i sin egen stol kl. 10:00 pm, lørdag kveld.

 

 

Fødselsdagen har begynt.

 

Mat må man ha, selv på fødselsdager..

18 november:

09:00 am                    
Smilet er forsatt på plass! Det ser ut som om Henning er tilfreds med å være i Memphis på fødselsdagen!

Det blir en dag hvor klokka ikke skal få alt for mye betydning, men programmet er klart;
Trikketur, kakeselskap med Elvis-kake, middag på Hard Rock Cafe og avslutning på Beale Street, kanskje med møte med en av Elvis sine gamle venner og spillekolleger.. Vi får se...

 

 

 

Trikketur

 

11:30 am
Memphis har en institusjon de kaller Trolley. Gamle 50-talls trikker i knakende tre som humper og skriker seg fram gjennom gatene. Holdeplassene er imidlertid moderne med rullestolheiser over alt. Lyden og atmosfæren setter Henning stor pris på og en "loop"-tur står på formiddagens program. Turen som går langs Riverside, Mississippi blir en opplevelse med utrop av holdeplassnavn på bred Memphis-dialekt fra en trikkefører som er på fornavn med halvparten av passasjerene på trikken.

     

 

 

Elvis-party

 

03:00 pm
Dama på conditoriet ble ganske ivrig da hun fikk bestilling på en Elvis-kake med paint-brush av Elvis. Resultatet ble bra, og den smakte nesten godt også.
Stilige rammer i Barcley Room på hotellet med pizza, kake, personal-rapp og gaveopp-pakking. Henning sitter fortsatt med smilet på lur, men begynner helt tydelig å bli sliten av alt ståket. Tempoet har vært langt høyere enn normalt de siste dagene. Etter 2 timer party-party er det på tide med en hvil før kveldens utskeielser.

 
 

 

 

Middag på Hard Rock Cafe

 

08:00 pm
Bordet som er bestilt er ikke ledig, men hva gjør vel det? Stemningen er stor og ventetida på bord blir kortet ned med litt handling av Hard Rock Cafe-effekter. Mye å velge i. Serveringsdame Laura er et sprudlende oppkomme av energi, og leder alle gjennom bestilling og spising på en måte som gir tydelige utslag på tipsen hennes. Det spilles Elvis-musikk til ære for Henning og bursdagssangen synges av alle i lokalet.
Hard Rock Cafe rools!

 

 

Møte med Dr. Herman Green

 


10:30 pm
Linn Sophie har ordnet opp. Hun har sporet opp en legende av en saxofonist som har spilt sammen med alle som betyr noe her i Memphis. Blant annet Elvis Presley! Hans orkester FreeWorld & The Green Machine skal spille på Blues City Cafe i Beale Street i kveld og han er villig til å ta en prat med Henning. Det blir et fint og varmt møte etterfulgt av en jazz-versjon av "Happy birtday" og gratulasjoner til Henning fra scenen. Litt senere spiller orkesteret også litt Elvis-musikk til ære for Henning, men da har 30-åringen takket for seg og tatt kvelden.

Dr. Herman Green har blitt beæret med en "Brass note" i Beale Street rett ved siden av noten til Jerry Lee Louis. Den er han stolt av og blir med ut og viser den fram.
Blues-konserten som følger blir en stor opplevelse for de som ikke blir med Henning tilbake til hotellet.

Det er fullbrakt!

   

 

 

Hviledag til kos og ettertanke

 


19. november:

Alle går rundt og smiler. Gårdagen var perfekt. Idag er en ny herlig dag. Fint vær og godt humør. Henning er sliten, men ikke utslitt. Det besluttes at turen til Sun Studio utsettes. I stedet blir Henning tatt med på en rusletur i parken og langs Mississippi. Det er ekorn å mate i parken. Hundrevis av dem. Peanøttene får ben å gå på. Mississippi ligger der stor å grå. Hjulbåtene er på plass, men ingen av dem ser ut til å være i aksjon i dag. Turen ender opp på "Elvis Presley Plaza" i starten av Beale Street. Her blir det en fotosesjon foran statuen av Elvis.

 
  

Mer hvile, mer kos, mer ettertanke. En rolig og fin dag.
Peabody Hotel med sin "Peabody Duck Parade" er en fin plass å bruke litt tid i ro og mak. Lobbyen er stor og flott med sin fontene hvor endene er på "jobb" fra 11.00 til 17.00. Utenom arbeidstid bor endene på taket og ankommer lobbyen med heis hver dag. Rød løper er rullet ut. En Susa-masj sørger for andegang i takt.
Takterrassen er stor og byr på flott utsikt over byen og Mississippi.

 

Ikke alle tar det like med ro. Noen er på kjøpesenter og shopper rundt. Det er farlig å ha med seg dollar hjem.

Dagen avrundes med middag på hotellet og en kort tur på Beale Street for å komme i god stemning før en stater på den siste natta.    

 

 

Sun Studio

 

20. november:

 
Enda en trikketur til Sun Studio, der Elvis Presley spilte inn sine første plater. Egentlig var det gangavstand, men rullestolen hadde ikke tatt ladning om natta, og den lånte, manuelle var tung å skyve.
Henning har hørt mye om Sun Studio og er full av spenning. Og alle forventninger blir innfridd! Guiden som forteller snakker mye og lenge og spiller lydkutt fra kjente og ukjente opptak gjort i Sun Studio. Henning sitter i lokalet der Elvis pleide å stå. Når han hører dette er det så vidt det er mulig å holde ham på plass i stolen. Avslutningsvis får den som ønsker det posere sammen med sølvmikrofonen Elvis brukte under innspillingene her.
Suksess!!
   

 

 

Hjemreise

 

04:00 pm.

Bussen kommer som avtalt for å kjøre alle til flyplassen. Det er beregnet god tid.
Flott, gammel buss med rullestolheis, den samme bussen som ble brukt på turen til Graceland. Da sviktet heisen, men den er selvfølgelig repparert nå, eller??
Henning kommer ombord, men når heisen skal legges ned igjen står den bom fast. Ikke antydning til strøm. Rampa stikker ut 1,5 meter fra bussens høyre side. Altså, bussen er ubrukelig, og det samme kan en trygt si om sjåføren også. Han er ikke i stand til å finne ut av det hele, men klarer etter EN time å skaffe ny bil med rullestolheis. Henning og stolen må løftes ut av den defekte bussen.

Heldigvis er det lagt inn god tid så  alle kommer på flyet, som dessuten er 2 timer forsinket! Herifra går alt smertefritt. Turen hjem går usannsynlig fort og greit via Schiphol og Oslo.

Rullestolen??
Joda, den kom fram den, sammen med Henning denne gangen. Det er altså mulig.
Dessuten, det viser seg at stolen lar seg identifisere hele veien, også mens den står på Schiphol i 3 døgn. Under fotbrettet står denne taggen, til og med med Hennings nettadresse!

TROSS ALT. De utfordringer som har oppstått, har vært bagateller i den store sammenhengen.

Turen kan sammenfattes med ett ord:  FANTASTISK...  først og fremst takket være Henning og den utrolige formen han har vært i nesten hele tida.

Mange erfaringer er samlet, og hele gjengen har høstet minst like mange uforglemmelige minner.

TAKK for turen Henning!!